mrrudzin, filtry, płyny najlepiej wymieniać raz na rok lub co 15ooo km. Chyba, że masz wydłużony czas serwisu to raz na dwa lata lub 30ooo km. Rozrządu się nie wymienia, bo jest łańcuch - no ale nie oszukujmy się, że jest tam założony dożywotnio, więc wymieniłbym raz na 200ooo
[O2] Dywaniki na zimę
Zwiń
X
-
[O2] Dywaniki na zimę
Panowie i Panie, kupiłem 3 miesiące temu dywaniki welurowe od kogoś z tego forum, ale po 3 miesiącach nie wyglądają już najlepiej, a co najgorsze, nie mam stoperów wbudowanych w podłogę i te dywaniki często się przesuwają pod pedały, przez co też mocniej zużywają.
Chciałbym teraz kupić coś na zimę, ale nie wiem co, możecie kogoś polecić co sprzedaje coś dobrej jakości?
Czy można sobie dołożyć w jakiś sposób stopery w podłogę, w taki sposób, aby pasowały do gumowych dywaników oraz do przyszłych nowych welurowych na lato?
-
-
natash, tylko oryginalne :!: Cały czas jeżdżę z oryginalnymi i nigdy w życiu nie włoże welurowych z kilku powodów:
1)w welurze zawsze zostaną drobiny piasku
2)jak pada deszcz welurowe zaraz będą mokre jak wsiądziesz
3)nie podobają mi się welurowe :lol:
4)w oryginalnych masz stopery
Tu masz link do sprzedawanych nowych oryginalnych z ASO
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
U mnie w ASO za gumowo-tekstylne do O2 chcą 130 PLN, więc nie jest źle.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Witam
kupilem Octavie w lutym br. i moj "oryginalny" dywanik gmowy od strony kierowcy wyglada tragicznie, jest przetarty w 2 miejscach :? a przejechalem na nim 14 tys km. Byc moze trafil mi sie kiepski sklad gumy akurat w moim egzeplarzu lub producent zaczal oszczedzac :?: Tak czy inaczej zastanawiam sie nad zakupem dywanikow z wysokimi brzegami like this
Na ta chwile kupilem cienka, miekka wycieraczke do butow, docialem, polozylem na oryginalnej i hula.
Komentarz
-
-
Albo takie dywaniki http://www.carmat.pl/sklep//index.ph...uct&prod_id=47 od tego użytkownika http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=36135&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauAlbo takie dywaniki http://www.carmat.pl/sklep//index.ph...uct&prod_id=47 od tego użytkownika http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=36135&start=0
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez ORA_DEVU ojca w O2FL "fabryczne" gumowe dywaniki nie wytrzymały 20.000km, ale teraz patrzę na te z podlinkowanej aukcji i to nie są te... Czyli dealer włożył pewnie jakiś szajs...
Nie da się kupić oryginalnego dywanika kierowcy?
Komentarz
-
Zamieszczone przez natashCzy można jakoś dołożyć stopery w podłogę, czy jest to skomplikowana operacja?
Ja kupiłem gumowe u siebie w sklepie motoryzacyjnym na zamówienie. Producent, to jakaś czeska firma. Zapłaciłem 110 zł.
PozdrawiamMało kto myśli tak o Tobie,
jak Ty myślisz sam o sobie.
Komentarz
-
-
tak jak pisał Tomcio2011, gumowe dywaniki zimą trzeba często wyjmować i wylewac wodę. ja właśnie kupiłem polskie gumowe dywaniki z wysokim rantem 3-4 cm. woda i błoto nie bedą sie przelewać na wykładzinę, stoperów nie bede robił bo to tylko miejsce do przecieków. co innego latem, mam gumy z salonu , cienkie ze stoperami ale jak ktoś już pisał strasznie marnej wytrzymaości.
Komentarz
-
-
Panowi ja mam oryginalne dywaniki i sobie je bardzo chwale, tylko jak je kupowałem to dowiedziałem się 1 rzeczy. Dywaniki są gumowe ( tańsze ok 100-120 zł w ASO) i gumowo-tekstylne ( coś ok 200 zł w ASO ) ja mam te drugie w samochodzie, a pierwsze w szafie w garażu jako rezerwa. Rożnica jest zauważalna od razu a po 30 tys nie widać żadnych uszkodzeń zwykle gumowe się przetarły u kierowcy ( oczywiście mowa o oryginalnych). A co do stoperów to są w komplecie z dywanikami ale ja u siebie nie mam założonych i jest wszystko ok nic mi się nie rusza.
Pozdrawiam1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
nie wiem co wy macie za "oryginale" dywaniki gumowe że wam sie tak niszczą ?? Moje gumowo-tekstylne oryginały) mają już 4,5 roku i nie widać na nich jakichkolwiek śladów użytkowania. Tyle, że dywaniki, tak jak i samochód, trzeba myć i czyścić. Jeśli ktoś będzie je traktował jak szmatę to nie ma sie co dziwić, że się zniszczą.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bignie wiem co wy macie za "oryginale" dywaniki gumowe że wam sie tak niszczą ?? Moje gumowo-tekstylne oryginały) mają już 4,5 roku i nie widać na nich jakichkolwiek śladów użytkowania. Tyle, że dywaniki, tak jak i samochód, trzeba myć i czyścić. Jeśli ktoś będzie je traktował jak szmatę to nie ma sie co dziwić, że się zniszczą.
tak mysle tez jak kolega
u mnie w pracy przedstawiceil jezdzi skoda i ma welurowe, skoda ma juz przeszlo 160 tys i na dywaniku od kierowcy widac juz takie wybrzuszenie, ale dziury nie ma jesczeSkoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
Komentarz
-
Komentarz